Zoekmethoden voor de aankoop van nieuwe rijwerk… | Verhoeven Rijwerk
Verhoeven Rijwerk rubbertrack

Zoekmethoden voor de aankoop van nieuwe rijwerk onderdelen

Ben je op zoek naar een rijwerk onderdeel, maar kan je deze niet vinden? In deze blog wordt uitgelegd hoe je snel de juiste rijwerk onderdelen kan vinden via de 3 zoekmethoden die beschikbaar zijn in de Verhoeven Rijwerk shop: Merk & Type, OEM-nummer en afmetingen van de rubbertrack.

Merk & Type

Bij deze zoekmethode zoek je rijwerkonderdelen op basis van het merk en het type van jouw machine. De eerste twee stappen voor de zoekmethode van merk & type zijn dat je het machinemerk en het type van de machine moet invoeren. Nadat je deze gegevens hebt ingevoerd klik je op de ‘zoek’ button, vervolgens word je doorgestuurd naar een nieuwe pagina.

Aangekomen op de nieuwe pagina kun je de producten bestellen of een offerte aanvragen voor de producten die je wilt bestellen. Bij deze offerte kun je je bedrijfsgegevens invoeren en een selectie maken van de producten die je graag wilt bestellen. Nadat je alle gegevens en keuzes hebt ingevoerd kan je op de button ‘verstuur aanvraag’ klikken.

OEM-nummer

Bij deze zoekmethode zoek je rijwerkonderdelen op basis van het OEM-nummer. Een OEM-nummer is het onderdeelnummer van de originele fabrikant. Dit nummer kan je terugvinden in het onderdelenboek van je machine. Wanneer je rijwerkonderdelen wilt bestellen via de OEM-nummer zoekmethode, vul je het OEM-nummer van je machine in en klik je op de ‘zoek’ button.

Nadat je op de ‘zoek’ button hebt geklikt word je doorgestuurd naar de juiste pagina, waar je je rijwerkonderdelen kunt bestellen.

Afmeting van je rubbertrack

Bij deze zoekmethode kun je zoeken naar rubbertracks. Je kunt bij de maatvoering invullen van de rubbertrack waar je naar op zoek bent. Je vindt deze gegevens vaak aan de binnenzijde van je oude rubbertrack.

Bij de zoekmethode moet je drie maten invoeren:

  • breedte;
  • steek;
  • aantal schakels.

De breedte kun je opmeten met een rolmaat aan de buitenzijde van de track, zoals is weergegeven op de foto hieronder.

meten rubbertrack

De steek is te meten vanaf het hart van de bus tot het hart van de mus met schuif-of rolmaat. Deze afmeting is het beste te meten door je onderwagen aan één zijde omhoog te zetten. In de afbeelding hieronder is weergegeven hoe je je steek het best kunt meten.

steek meten rubbertrack
steekmaat rubbertrack


De laatste afmeting die je moet invoeren bij de zoekmethode is het aantal schakels van de rubbertrack. Het aantal schakels van de rubbertrack kun je aan één zijde van de track optellen zoals in de foto hieronder.

aantal schakels rubbertrack

Let op: Rubbertracks kunnen ook een maat hebben die afwijkt in afstand tussen de nokken in de breedterichting. Afhankelijk van de dikte van je sprocket en de breedte van de loopvlakken van je onderrollen kan de maat dus hetzelfde zijn, maar je spoorbreedte niet. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt over de afmetingen.

Nadat je alle afmetingen en aantallen hebt ingevoerd en op ‘zoek’ klikt, kom je op een nieuwe pagina. Op deze nieuwe pagina krijg je rubbertracks te zien die aansluiten op de door jou gekozen afmetingen.

Rijwerkonderdelen bestellen bij Verhoeven Rijwerk

Nu je weet hoe je je benodigde rijwerkonderdelen kunt bestellen is het makkelijker om in de toekomst nieuwe rijwerk onderdelen aan te schaffen.

Indien er nog steeds onduidelijkheid is over het bestellen van de rijwerkonderdelen kun je gerust contact opnemen via het volgende telefoonnummer: +31 (0)88 20 25 100.

Vind hier je rijwerk onderdelen!

Zoek