Bij deze zoekmethode zoek je rijwerk onderdelen op basis van het merk en het type van jouw machine. Nadat je de eerste twee velden hebt ingevoerd verschijnen er nog een aantal invulvelden (maximaal 7). Hoeveel velden er verschijnen en welke waarde je dient in te vullen is afhankelijk van jouw merk en type machine.
Tip: weet je niet precies wat je moet invullen in de velden naast merk & type? Raadpleeg dan het typeplaatje op je machine. Hierop staan alle waarden die je in kunt vullen. Je vindt het typeplaatje rechtsonder op de voorkant of rechterzijde van je machine.
Bij deze zoekmethode zoek je rijwerk onderdelen op basis van het OEM nummer. Een OEM nummer is het onderdeelnummer van de originele fabrikant. Dit nummer vind je terug in het onderdelenboek van je machine (ook wel de parts manual genoemd).
Tip: het is van belang om het OEM nummer correct in te voeren. Bij typefouten kunnen er helaas geen resultaten voor de zoekopdracht worden getoond.
Via deze zoekmethode kun je enkel zoeken naar rubbertracks. Je kunt hier de maatvoering invullen van de rubbertrack waar je naar op zoek bent. Je vindt deze gegevens veelal aan de binnenzijde van je oude rubbertrack. Ze staan daar (bijvoorbeeld) als volgt genoteerd: 230 x 48 x 68. De 230 staat voor de breedte van de track, 48 staat voor de steek van de rubbertrack en 68 staat voor het aantal schakels van de track.
Vind je de maatvoering niet terug aan de binnenzijde van de (oude) rubbertrack? Dan kun je de gegevens opmeten met behulp van deze uitleg:
Dit kun je opmeten met een rolmaat aan de buitenzijde van de track:
De steek is te meten vanaf het hart van de bus tot het hart van de bus met een schuif- of rolmaat:
Je kunt deze afstand goed meten als je je onderwagen aan één zijde omhoog zet
Het aantal schakels kun je aan één zijde van de track optellen:
Lukt het meten niet of heb je twijfels? Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag!
Om de juiste rubbertrack voor je te vinden hebben we enkel nog het type nodig. Dit kan railtype, smalspoor of breedspoor zijn. Hieronder leggen we je uit hoe je weet wat je nodig hebt:
Check of je een railtype rubbertrack nodig hebt. Lopen de onderrollen in een verstevigde baan in de rubbertrack en niet op de nokken, dan heb je railtype rubbertracks. Op de foto wordt weergegeven waar je dit kunt zien. Heb je geen railtype rubbertrack? Ga dan door naar stap 2.
Als je geen railtype track nodig hebt, heb je een breed- of smalspoor variant nodig. De termen breed- en smalspoor duiden op de dikte van het sprocket – specifieker nog: op de ruimte die er nodig is in de rubbertrack zodat het sprocket er tussen past. Deze waarde kun je opmeten bij het sprocket met een schuif- of rolmaat:
Gelukt? De gemeten waarde van het sprocket is altijd iets smaller (enkele millimeters) dan de weergegeven opties bij het veld type. Kies dus de optie die iets hoger in mm is dan jouw gemeten waarde.
Lukt het meten niet of heb je twijfels? Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag!
De geschiedenis van familiebedrijf Merlo gaat terug naar 1912 toen de familie halverwege tussen Turijn en Nice een smederij oprichtte. In de jaren '20 en '30 bloeide het bedrijf op en diversifieerde het zich met fabricage voor papier- en betonproducenten in het gebied. In 1964 startte het merk met het produceren van mobiele installaties. Het nieuwe bedrijf begon al snel met de productie van dumpers en zelfladende mengers. Het assortiment werd aangevuld met de ontwikkeling van een kleine kraan en een vorkheftruck inzetbaar voor ruw terrein in 1970. Later werden er ook verreikers, tractoren, carriers en andere machines aan het assortiment toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat Merlo machines biedt voor zowel de constructie industrie als landbouw.
Het bedrijf ontwerpt zijn eigen producten, produceert dit en brengt het op de markt onder de merken "Merlo" en "TreEmme". Mensen staan centraal in het project; De Merlo Group zet zich in voor het milieu op alle mogelijk manieren binnen het proces. Verder zorgen zij dat iedereen die zich inzet om de efficiëntie en prestaties van de producten voortdurend te verbeteren functioneler, veiliger en comfortabeler kan werken.
Ben je net lekker aan het werk met jouw Merlo machine, valt deze stil. Dit kan helaas voorkomen wanneer er een rijwerk onderdeel kapot is. Erg vervelend want elke minuut dat jouw machine stil staat kost je geld. Je wilt dit dan zo snel mogelijk oplossen. Gelukkig ben je hiervoor bij Verhoeven Rijwerk aan het juiste adres. Wij hebben altijd voldoende alternatieve rijwerk onderdelen direct op voorraad. Hierdoor kunnen wij snel leveren en zorgen wij ervoor dat je vlot weer aan het werk kunt.
Zoek je onderdelen zoals bijvoorbeeld rubberrof kettinggeleiders? Gebruik hiervoor dan bovenstaande zoekbalk. Zoeken kan op drie manieren: op OEM-nummer, op merk & type en indien van toepassing op afmeting rubbertrack. Eenmaal de juiste onderdelen in huis kun je natuurlijk zelf aan de slag met de revisie van jouw rijwerk. Echter is het ook mogelijk dit uit handen te geven. Onze specialisten gaan graag met jouw machine aan de slag. Wil je hier meer over weten of zijn er andere vragen? Neem dan vooral contact met ons op.