Bij deze zoekmethode zoek je rijwerk onderdelen op basis van het merk en het type van jouw machine. Nadat je de eerste twee velden hebt ingevoerd verschijnen er nog een aantal invulvelden (maximaal 7). Hoeveel velden er verschijnen en welke waarde je dient in te vullen is afhankelijk van jouw merk en type machine.
Tip: weet je niet precies wat je moet invullen in de velden naast merk & type? Raadpleeg dan het typeplaatje op je machine. Hierop staan alle waarden die je in kunt vullen. Je vindt het typeplaatje rechtsonder op de voorkant of rechterzijde van je machine.
Bij deze zoekmethode zoek je rijwerk onderdelen op basis van het OEM nummer. Een OEM nummer is het onderdeelnummer van de originele fabrikant. Dit nummer vind je terug in het onderdelenboek van je machine (ook wel de parts manual genoemd).
Tip: het is van belang om het OEM nummer correct in te voeren. Bij typefouten kunnen er helaas geen resultaten voor de zoekopdracht worden getoond.
Via deze zoekmethode kun je enkel zoeken naar rubbertracks. Je kunt hier de maatvoering invullen van de rubbertrack waar je naar op zoek bent. Je vindt deze gegevens veelal aan de binnenzijde van je oude rubbertrack. Ze staan daar (bijvoorbeeld) als volgt genoteerd: 230 x 48 x 68. De 230 staat voor de breedte van de track, 48 staat voor de steek van de rubbertrack en 68 staat voor het aantal schakels van de track.
Vind je de maatvoering niet terug aan de binnenzijde van de (oude) rubbertrack? Dan kun je de gegevens opmeten met behulp van deze uitleg:
Dit kun je opmeten met een rolmaat aan de buitenzijde van de track:
De steek is te meten vanaf het hart van de bus tot het hart van de bus met een schuif- of rolmaat:
Je kunt deze afstand goed meten als je je onderwagen aan één zijde omhoog zet
Het aantal schakels kun je aan één zijde van de track optellen:
Lukt het meten niet of heb je twijfels? Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag!
Om de juiste rubbertrack voor je te vinden hebben we enkel nog het type nodig. Dit kan railtype, smalspoor of breedspoor zijn. Hieronder leggen we je uit hoe je weet wat je nodig hebt:
Check of je een railtype rubbertrack nodig hebt. Lopen de onderrollen in een verstevigde baan in de rubbertrack en niet op de nokken, dan heb je railtype rubbertracks. Op de foto wordt weergegeven waar je dit kunt zien. Heb je geen railtype rubbertrack? Ga dan door naar stap 2.
Als je geen railtype track nodig hebt, heb je een breed- of smalspoor variant nodig. De termen breed- en smalspoor duiden op de dikte van het sprocket – specifieker nog: op de ruimte die er nodig is in de rubbertrack zodat het sprocket er tussen past. Deze waarde kun je opmeten bij het sprocket met een schuif- of rolmaat:
Gelukt? De gemeten waarde van het sprocket is altijd iets smaller (enkele millimeters) dan de weergegeven opties bij het veld type. Kies dus de optie die iets hoger in mm is dan jouw gemeten waarde.
Lukt het meten niet of heb je twijfels? Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag!
De ontwikkeling van Avant Loaders begon bijna 30 jaar geleden. De ingenieurs van Avant hadden al ruim tien jaar ervaring in het ontwikkelen van verschillende soorten landbouwmachines. Ze merkten dat er voor één van de zwaarste klussen op koeienbedrijven, de kuilverdeling in stallen, geen goede en kosteneffectieve machines beschikbaar waren. Vanuit dit oogpunt is de eerste Avant ontstaan: de schranklader, uitgerust met een benzinemotor van 11 pk, die in 10-15 minuten, tweemaal per dag, 365 dagen per jaar voer kon verdelen over 50-80 koeien. Een taak die voorheen met kruiwagen en schep werd gedaan.
Door de jaren heen heeft het merk zich altijd gericht op productontwikkeling. Inmiddels heeft Avant een breed assortiment knikladers. Deze machines zijn inzetbaar bij terreinonderhoud, wegenbouw, paardenstallen, landschapsarchitectuur en meer. De Avant knikladers worden ontwikkeld met de wens van de gebruiker in het achterhoofd. Dit zorgt voor een divers aanbod van machines. De laders worden geproduceerd in een moderne fabriek in Finland.
Helaas kan het gebeuren dat er een rijwerk onderdeel van jouw Avant kniklader kapot gaat. Dit is erg vervelend want hierdoor vallen er werkzaamheden stil. Je wilt dan zo snel mogelijk weer aan het werk. Gelukkig heeft Verhoeven Rijwerk voldoende vervangende rijwerk onderdelen, zoals rubbertracks en voorwielen, die we direct uit voorraad kunnen leveren. Hierdoor zorgen wij ervoor dat je snel weer operationeel bent.
Zoek de benodigde rijwerk onderdelen direct in bovenstaande zoekbalk. Zoeken kan op drie manieren: op merk & type, op OEM-nummer en indien van toepassing op afmeting rubbertrack. Door onze snelle levering kun je vlot aan de slag met de revisie van jouw rijwerk. Echter is het ook mogelijk dit door ons te laten uitvoeren. Onze specialisten gaan graag met jouw machine aan de slag. Wil je hier meer over weten of zijn er andere vraagstukken? Neem dan vooral contact met ons op!