Wanneer moet ik mijn rubbertracks vervangen? | Verhoeven Rijwerk
Alg merk header optie 4

Wanneer moet ik mijn rubbertracks vervangen?

Door het veelvuldige gebruik van je graafmachine is het niet te voorkomen dat je rubbertracks op den duur gaan slijten. Wanneer je je tracks moet vervangen, hangt af van de slijtage die je aan je rubbertrack hebt.

Je tracks kunnen sneller gaan slijten door een aantal factoren:

  • Veel draaien op ruwe ondergrond.
  • Scheurtjes die in je rubbertrack komen door het rijden over scherpe objecten.
  • De juiste spanning op de rubbertrack zorgt ervoor dat deze netjes op de machine blijft lopen en voorkomt vroegtijdige slijtage of zelfs schade.
  • Matig onderhoud aan je rijwerk. Zorg er daarom voor dat je je rijwerk regelmatig reinigt.

Slijtpatronen in je rijwerk herkennen

nieuwe rubbertracks

Er zijn enkele patronen waaraan je kunt herkennen dat je rubbertracks aan het slijten zijn:

  • Scheuren aan de buitenkant zonder schade aan de binnenkant. Dit komt doordat er scheuren in de rubbertrack komen door scherpe materialen van buitenaf (bijv. betonijzers of scherpe stenen). Indien er geen schade is aan de staalkabels binnen in de tracks kan er gewoon doorgereden worden.
  • Er ontstaan scheurtjes door UV-licht, dit maakt het rubber poreus.
  • Er zit een beschadiging aan de nok. Als dit gebeurt, is de kans groot dat de tand van het sprocket op de nok heeft gestaan.


Ik wil mijn rubbertracks vervangen

Ben je tot de conclusie gekomen dat je tracks versleten zijn en wil je ze vervangen? Je kunt ze direct bestellen op onze webshop. Klik op de knop hieronder om de juiste rubbertrack voor jouw (graaf)machine te zoeken. Je kunt zoeken op merk en type, OEM nummer of afmeting.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het bestellen van nieuwe rijwerk onderdelen in onze webshop, deze leggen we uit in onderstaande video.

Hoe vervang ik mijn rubbertracks?

Heb je je nieuwe tracks besteld en wil je weten hoe je ze nu om je onderwagen krijgt? We hebben een blog geschreven waarin we in 10 stappen uitleggen hoe je je rubbertracks vervangt.

Twijfel je of je de rijwerk onderdelen van je graafmachine moet vervangen, of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten staan voor je klaar.

Vind hier je rijwerk onderdelen!

Zoek